Een van mijn lievelingssoepen en super simpel om te maken, is deze pittige zoete aardappelsoep met wortel. Ik maak ‘m als voorgerecht als we eters op bezoek krijgen, maar in de winter maak ik ook vaak een grote pan van deze soep en vries ’t in delen in. Zo heb je altijd een lekkere voedzame lunch boordevol groenten zo klaar, als je even geen zin hebt in boterhammen.
Dit is het recept:
- zo’n 4 a 5 grote zoete aardappelen
- 2 wortels of winterpenen
- 2 paprika’s
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- een rode peper
- half blikje kokosmelk (zo’n 200 ml, meer kan ook als je ‘m wat romiger wil!)
- blokje
- 600 milliliter water
Fruit de ui aan. Snijd de zoete aardappel in stukken en voeg toe. Voeg vervolgens de gesneden wortels en paprika’s toe. Doe de gesneden knoflook erbij en de stukjes rode peper.
Kook ondertussen 600ml water, voeg daar alvast het bouillonblokje aan toe. Roer steeds goed in de soeppan. Als het bouillonblokje is opgelost, voeg je het water toe aan de groenten. Voeg daarna de kokosmelk toe.
Laat dit alles ongeveer 30 minuten koken -afhankelijk van hoe grof je de groenten hebt gesneden.
Even met de mixer er doorheen en klaar is je overheerlijke super gezonde zoete aardappelsoep!
Tip: in recepten staat vaak dat je als eerste de ui én de knoflook moet aanfruiten. Ik raad je echter aan om de knoflook niet meteen met de ui (of vlak erna) in de pan te doen. De knoflook brandt namelijk snel aan en het aanfruiten doet niks met de smaak van de knoflook (in tegenstelling tot het aanfruiten van ui). Gooi die knoflook dus juist lekker halverwege het koken pas in de pan!