Foodprocessor of keukenmachine kopen? De verschillen

Twijfel je tussen het kopen van een keukenmachine of een foodprocessor, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kiezen? Voor veel mensen denk ik herkenbaar. Wat kan een keukenmachine dat een food processor niet kan en andersom?

Kneden, kloppen en mixen van (zwaar) deeg gaat veel makkelijker met een keukenmachine. Het deeg wordt luchtiger dan met de foodprocessor en je kunt er ook méér tegelijk van maken.

Een keukenmachine leent zich niet alleen goed voor het maken van deeg, je kunt er ook nog eens alle kanten mee op als je kijkt naar de mogelijke opzetstukken. Op een foodprocessor kun je vaak nog wel een stuk of drie mogelijkheden kwijt om te mixen, maar je keukenmachine kan je ook helpen als je bijvoorbeeld pasta wil maken of met vlees aan de gang wil.

Af en toe een soep, smoothie of babyhapje? Dan kan je prima vooruit met een foodprocessor. Wil je echter ook regelmatig aan de slag met het bakken van taarten, brood of zelf pizza en wil je ‘m ook tijdens het bereiden van de avondmaaltijd of uitgebreide lunch inzetten door bijvoorbeeld het snijden van pasta of het malen van vlees? Kies dan een keukenmachine, die hoeven trouwens niet per se groot te zijn.

Een keukenmachine kan hetzelfde als een foodprocessor en daar bovenop nog veel meer. Van de prijs hoef je niet te schrikken; hoewel deze erg uiteen kunnen lopen heb je ook een heel goede keukenmachine voor een zacht prijsje, niet eens veel meer geld dan een duurdere foodprocessor.

Benieuwd naar de beste keukenmachines van nu en waar je zoals op kunt letten bij het kiezen van een keukenmachine? Lees dan mijn uitgebreide pagina over de beste keukenmachines van 2021.

Plaats een reactie