Herbruikbare knijpzakjes – yoghurt smoothie met groente en fruit voor kleintjes

Mijn oudste (kleuter) was van jongs af aan een voorbeeldige eter. Met acht maanden at ze geitenkaas, avocado, olijven en broodjes haring alsof het niks is. En trots dat we waren joh, want die voorbeeldige eter was natuurlijk geheel aan ons -ouders- te danken. Little did we know… šŸ˜‰

Drie jaar later en kind nummer 2, inmiddels peuter, gooit roet in het eten (ha) als het gaat om het beeld van onszelf als super goede ouders ‘want mijn kind eet alles’. Peuterzoon eet namelijk bijna niks. Een halve hap banaan is inmiddels een overwinning en als die halve hap wordt doorgeslikt dan kan ik ‘fruit eten’ die dag ook weer afvinken. Compleet het tegenovergestelde als zijn zus dus. En wat hebben wij dit keer anders gedaan? Niet zoveel geloof ik … we hebben gewoon te maken met een goede eter en een nogal lastige eter.

De grote hamvraag is elke dag weer hoe ik er toch een (ieniemienie) beetje groente, fruit en anders gezonds in stop. En ik heb voor mijn lastige eter iets gevonden wat er goed in gaat en hem meteen voorziet van vitamines en andere belangrijke stoffen. Geheime ingrediƫnten? Bloemkoolrijst en herbruikbare knijpzakjes die het leuk maken om te eten.

Wil je naast smoothies maken ook uitgebreider bakken voor je kindje(s)? Ik heb de beste keukenmachines hier voor je op een rijtje gezet.

Gezonde yoghurt smoothie met fruit en groente

ingrediƫnten

  • yoghurt
  • havermout
  • banaan
  • fruit uit de diepvries zoals bijvoorbeeld mango en/of rood fruit
  • bloemkoolrijst

zoals je ziet zit dit boordevol gezonde dingen. De kinderen eten dit als ontbijt en worden daarmee meteen voorzien van de nodige brandstof om de ochtend mee door te komen. Wat mijn zoon die ochtend niet opeet krijgt hij ’s avonds na het eten alsnog toetje. Ik doe de yoghurt smoothie in deze super handige herbruikbare knijpfruitzakjes. Dikke hit gegarandeerd!

Op zoek naar een kleine keukenmachine voor het lichte werk? De beste kleine keukenmachines heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Plaats een reactie